0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Live Muziek tijdens Songfestival

Vorige week was het EuroVisie Songfestival met de 26 beste nummers die Europa te bieden heeft. Of in ieder geval wat we hebben ingestuurd met zijn allen. Want als ergens de meningen over verdeeld zijn is het wel de kwaliteit van de muziek van dit muziekfestijn.

Live Muziek tijdens Songfestival

Smaken verschillen bij Songfestival

Waar ik bijna zat te huilen van emotie bij het Franse ‘Voila’ zat mijn vriend ook met tranen in zijn ogen, maar dan uit angst voor een gehoorbeschadiging. Bij hem, als DJ, scoorde Engeland enorm hoog, maar deze goedlachse zanger kreeg 0 punten van de jury en 0 van het publiek. Nu denk je waarschijnlijk; dit heeft niets met live muziek te maken en alles met de Brexit. Maar hij zong natuurlijk ook niet echt zuiver. Aan het nummer zelf lag het niet, deze staat momenteel op nummer 2 in de streamings van ITunes.

Passie

Ik denk dat in ieder vak dat je met passie uitvoert het normaal is dat je af en toe een klein beetje uit de toon valt. Want wanneer je zingt met emotie of met zo’n enthousiasme dat het hier en daar niet loepzuiver is dan is dat in mijn optiek nog altijd beter dan iemand die compleet emotieloos en met gebrek aan enthousiasme een nummer ten gehore brengt.

Live Muziek

Je kon ook wel merken dat er een groot geluidbedrijf achter de artiesten stond. Zo had de een toch wel een behoorlijke echo en de ander een aardige autotune. Maar wat je vooral hoorde is het feit dat de muziek zelf al opgenomen was. Want de muziekinstrumenten mogen niet live gespeeld worden, alleen de zang. Dus wordt er geplaybackt met de muziekinstrumenten.

Mocht jij live muziek willen boeken voor jouw feest of event dan kun je er dus vanuit gaan dat de zanger of zangeres vast ergens een momentje in de hele set een toontje hoger of lager zingt. Of dat een gitarist of drummer een nootje mist, want boek je via burolivemuziek.nl dan is er natuurlijk niets van te voren opgenomen. Maar wel douze points gegarandeerd!

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?