0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu

Is rechtstreeks boeken goedkoper?

In de meeste gevallen niet! En in het enkele geval dat je goedkoper uit bent is het meestal toch verstandiger om toch via een gerenommeerd bureau te boeken.

Live muziek boeken

Er zijn toch nog veel artiesten en bands (veelal in het goedkopere segment) die hun boekingen zelf regelen en uiteraard is daar niets mis mee.
Deze items kijken puur sec naar de opdracht en baseren hier hun prijs op. Het kan dan ook zo gebeuren dat dit zelfde item op relatief zelfde soort optreden verschillende prijzen heeft.

Bands en artiesten voor scherpste prijzen

Op zich niet verboden maar erg duidelijk en transparant werkt het in ieder geval niet. En geeft alleen maar verwarring voor zowel boekingskantoor als eind gebruiker.

Band-afgezegd--Burolivemuziek.nl

verwarrend

Een aantal keer per jaar maken wij nog steeds mee dat een bruidspaar of bedrijf een band geboekt heeft in het grijze circuit en dat deze op het laatst afzegt. Konden ze een beter betaalde klus aannemen of was de leadzanger écht ziek. Jij mag het zeggen.

Bruiloft

De meeste boekingskantoren werken met bands en artiesten die vaste prijzen hebben (inkoop/verkoop en daartussen zit een provisie voor het boekingskantoor). Simpel, helder en voor iedereen gelijk.

Gerenommeerd kantoor

Daarnaast, en dat is nog wel de belangrijkste peiler, is het verstandiger om te boeken via een officieel boekingskantoor omdat deze als betrouwbaar tussenpersoon fungeert en problemen kan tackelen/oplossen. Denk hierbij b.v. aan vervanging van een annulering.

Dan is uiteraard de vraag; is het dat relatief kleine bedrag als voordeel waard om het risico te lopen??

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?