0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
John Henry & The Fellow Associates

Biografie John Henry & The Fellow Associates

Singer-songwriter John Henry werd geboren op de dag dat Nederland in de vorige eeuw werd geteisterd door de zwaarste sneeuwstorm ooit.

acoustische of electrische gitaar

John Henry & The Fellow Associates boek je voordelig bij burolivemuziek.nlHij groeide op in een klein dorp in het zuiden van het land en startte al op vroege leeftijd zijn eerste band.Na jaren in punk, folk en sixties bands te hebben gespeeld, besloot hij dat het tijd werd om zijn eigen teksten en liedjes te gaan schrijven.

John speelt graag solo maar waar mogelijk ook samen met zijn vaste band ‘The Fellow Associates’.
Een groep bevriende muzikanten die ook op het eerste album ‘Five more days and a matter of somewhere’ te horen zijn. Dit debuutalbum verscheen in juni 2013.

liedjes van Ryan Adams, The Jayhawks

De liedjes van John Henry zijn duidelijk geïnspireerd door artiesten en bands als Tom Petty en Springsteen. Maar ook invloeden van artiesten als Ryan Adams, The Jayhawks en Wilco zijn hoorbaar. Terwijl hij gebruik maakt van de akoestische of elektrische gitaar en soms de mondharmonica, probeert John Henry duidelijk liedjes te schrijven die in je hoofd blijven hangen. Liedjes over universele liefde, trouw, maar ook spijt en wanhoop. Shows van John Henry worden hierdoor vaak bijzonder en verrassend intiem.

John Henry speelde in het voorprogramma van o.a. Tony Joe White en was te horen in radioshows van o.a. radio 1, radio 2 en 3FM. De toegankelijke americana van John Henry and The Fellow Associates heeft inmiddels veel fans opgeleverd. Waaronder 3FM DJ Eric Corton die een aantal nummers van John tot in de finale van zijn Cortonville Demodock contest stemde.

vrolijke, onbezorgde americanasound

Pers over ‘Five more days and a matter of somewhere’:

Een debuut in de countryrock afkomstig van de prairie van Noord-Brabant. Noem het roots. Noem het Americana. ‘Five More Days And A Matter Of Somewhere’ is een uitermate fijn debuut.” Musicfrom.nl

“Een dijk van een Americana plaat van eigen bodem”.
Willem Jongeneelen, BNDestem

“Five More Days and a Matter of Somewhere is een aangename verrassing van Nederlandse bodem.” Ingeplugd.nl

“John Henry combineerde de stijlen van zijn voorbeelden en mat zichzelf zo een vrolijke onbezorgde americanasound aan. Dat leverde hem al een plekje op in diverse voorprogramma’s, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat hij zelf grote zalen gaat vullen. John Henry lijkt na enige omzwervingen zijn thuis in de americanawereld volledig te hebben gevonden.” Muziekweb.nl

“Met Amerikaanse invloeden en de inzet van instrumenten zoals de banjo, strijkers en hammond steel, heeft John Henry & The Fellow Associates een aanstekelijke mix van americana, country en rock gemaakt. Fan van Neil Young, Wilco en/of The Jayhawks? Dan is dit zeker een must-hear!” Muzify.nl

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je John Henry & The Fellow Associates boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie