0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Jurk

Biografie Jurk

Jurk! is een Nederlands muziek en cabaretduo bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven.

De naam Jurk! is tot stand gekomen doordat de grootmoeder van Van Koningsbrugge afasie kreeg, waardoor zij niet meer de juiste woorden kon uitspreken. Eén van de woorden die ze vaak zei in verschillende situaties, was “jurk”. Hierin komen de twee sferen ‘treurig’ en ‘grappig’ tot uitdrukking, die ook centraal staan in de liedjes sketches.

Nederpop

Mede dankzij een oproep op Twitter kwam Zou zo graag in één keer in de Nederlandse Top 40 en sloeg het nummer de Tipparade over. Dit was het mooie begin van Jurk!

Jurk! Wordt wel vergeleken met Acda en De Munnik, aangezien beide een muziek- en cabaretduo zijn en de muziekstijl van de groepen sterke gelijkenissen vertoont.

Deelname SBS 6-programma

In 2015 is Jurk! een van de deelnemende teams in het nieuwe SBS 6-programma Lekker Nederlands, waarbij ze Engelstalige platen vertalen in het Nederlands. Jurk! maakte in een promotiefilmpje bekend na dit avontuur van start te gaan met de voorbereiding van een derde album, getiteld zOnderjurk.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Jurk boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties