0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Jacqueline Govaert

Biografie Jacqueline Govaert

Zoals meer muzikanten begon Jacqueline op de blokfluit maar wilde vervolgens viool leren spelen.
Dat vonden haar ouders geen goed idee: “Ga piano leren, daar kun je bij zingen.” Govaert hoorde bij de eerste lichting studenten van de Rockacademie te Tilburg. Ze was al vroeg bezig met muziek, op de middelbare school (muzische afdeling Koning Willem ll College Tilburg) zat ze in de in 1997 opgerichte band Krezip.

Krezip

Ze was het boegbeeld van de band, ze schreef de liedjes, zong en speelde piano. Op 27 juni 2009 gaf de band zijn laatste concert.

Solo

Hierna vervolgde Govaert haar solocarrière met album Good Life. Hiervoor werkte en schreef ze met onder anderen Jan Peter Hoekstra (gitarist Krezip), Joost Zweegers (Novastar), Tjeerd Bomhof (frontman Voicst) en Alex Callier (bassist en songwriter van de Belgische band Hooverphonic).

Haar begeleiders op Good Life zijn Mario Goossens (drummer van Hooverphonic en Triggerfinger), Simon Casier (bas bij Balthazar), Jan Peter Hoekstra (gitarist ex-Krezip) en Remko Kühne (keyboard bij Hooverphonic, Alain Clark).

Govaert kwam op 3 september 2010 binnen op nummer 3 in de Album Top 100 met haar album Good Life.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Jacqueline Govaert boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties